D.U.K.

Kokiais būdais yra kontroliuojama granini gėrimų gamyba? Kokie kokybės patikrinimai taikomi?

open

Kokybės užtikrinimas pagal mūsų ypač aukštus standartus yra garantuojami per granini gamybos procesus. Tai pradedama nuo mūsų tiekėjų reguliaraus audito, kurį atlieka nepriklausomos institucijos. Tai pat, visos žaliavos, kurios mums atvežamos praeina kruopštų mikrobiologinį tyrimą. Per visą gamybos procesą, granini produktai pereina iki 50 patikrinimų – iki paskutinio patikrinimo prieš išvežant.

Ar granini buteliai superkami?

open

Ne. Pagal Vokietijos pakuočių reglamentą, mūsų PET buteliai yra negrąžinami. Vietoje to mes sumokame įstatymų numatytus mokesčius. Tai darome per licenzijuotą atliekų perdirbimo įmonę, kuri perdirba tam tikrą kiekį į apyvartą išleistų butelių. Mūsų nesuperkami buteliai turi būti išmetami į geltonus konteinerius, iš kurių juos surinkus, buteliai bus tinkamai perdirbti.

Ką reiškia duobutės granini buteliuose?

open

Granini duobučių istorija siekia 1969 metus. Net tuomet išskirtinis skaidraus butelio dizainas atkreipė dėmesį. Bėgant laikui granini butelis tapo tikru prekiniu ženklu. Mes mėgstame sakyti, kad kiekviena duobutė atspindi vieną iš daugelio priežasčių, dėl kurių tiek daug žmonių mėgsta granini.

Kada yra vaisių sulčių gėrimas?

open

Vaisių sulčių gėrimai, priklausomai nuo pasirinktos rūšies, turi nuo 6 iki 30% sulčių. Be vandens ir cukraus, teisiniai aktai leidžia juose naudoti ir vitaminus bei aromatus.

Kada yra vaisių nektaras?

open

Tokie vaisiai kaip rūgščioji vyšnia, greipfrutas ar juodasis serbentas turi didelį kiekį rūgšties. Kiti vaisiai, tokie kaip bananas, susideda iš minkštimo su mažu kiekiu vandens. 100% sultys iš šių vaisių būtų arba per rūgščios, arba per tirštos. Todėl vaisių kiekis tokiuose gėrimuose dažniausiai nėra aukštesnis nei 25%-50%. Tik praturtinant sultis vandeniu ir cukrumi, šios rūšies vaisiai gali būti paversti į puikius vaisinius gėrimus.

Kada vaisių sultys yra tikrai vaisių sultys?

open

Grynos vaisių sultys yra pagamintos iš 100% šviežių vaisių. Jos yra filtruotos ir perdirbtos tiesiai po išspaudimo arba pagaminamas jų koncentratas (dažniausiai kalbame apie egzotinius vaisius) - tuo atveju vanduo yra atsargiai išgarinamas iš vaisių. To pasekoje yra gaunamas aukštos kokybės koncentratas, kurį lengva transportuoti ir jis pasiekia Europą laivais. Prieš supilstant į butelius, mes atstatome tą patį kiekį vandens, kuris prieš tai buvo išgarintas. Šiuo būdu, yra garantuojama aukščiausia kokybė ištisus metus, neatsižvelgiant į patį derlių.

Kaip, nenaudojant konservantų, pasiekiamas ilgas granini produktų galiojimo terminas?

open

Ilgo galiojimo granini produktai yra pagaminti natūraliu būdu – taikant atsargų kaitinimą ir šaldymą, bet nededant dirbtinių konservantų. Neseniai, granini pirmieji pradėjo naudoti šalto aseptinio pilstymo technologiją. Mūsų daugiasluoksniai PET buteliai su savo vakuuminiu sandarumu išlaiko kokybę ir skonį, o produktai jaučiasi saugiai kaip seife.

Iš kur atkeliauja vaisiai naudojami granini gėrimuose?

open

Mes perkame vaisius visame pasaulyje – ten kur siūloma geriausia kokybė. Švieži vaisiai, kuriuos naudojame, dažniausiai atkeliauja tiesiai iš savo kilmės šalies ir, kai tik įmanoma, yra perkami per patį derlių. Tokiu būdu mes užtikriname, kad granini gėrimai yra pagaminti išskirtinai iš geriausių, visiškai prinokusių vaisių.

Ar vaisinė dalis granini gėrimuose yra tokia pat aukšta kaip ir kitų ženklų sultyse?

open

Minimali vaisinė dalis vaisių sultyse yra teisiškai reglamentuota. Tai priklauso nuo pasirinkto vaisiaus rūšies savybių, kaip kad konsistencijos, cukraus ir rūgšties kiekio. To pasekoje, vaisių kiekis skirtingose vaisių sultyse skiriasi. granini vaisių gėrimams mes nustatome aukštus reikalavimus ir dažniausiai vaisių kiekis juose yra didesnis nei teisiškai nustatytas minimalus kiekis.

Kai kuriuose granini gėrimuose yra cukraus – kodėl taip yra?

open

Kiekvienos rūšies vaisius pateikia savo iššūkius, kai iš jų daromos sultys. Pavyzdžiui iš kriaušės, abrikoso ir persiko negalima padaryti 100% sulčių dėl jų natūralios konsistencijos. Taip pat yra labai sudėtinga padaryti skanias sultis iš greipfrutų ir juodųjų serbentų, nes jie taip pat yra rūgštūs. Tik įdėjus cukraus ir vandens mes galime padaryti geriamą ir malonaus skonio gėrimą iš šių vaisių. Tiesa – visi vaisiai turi natūralius cukrus - fruktozės, gliukozės ar sacharozės forma: vieni daugiau, kiti mažiau.

Kiek granini gėrimai turi kalorijų? Kur aš galėčiau rasti daugiau informacijos apie maistinę vertę ir sudedamasias dalis?

open

Jūs rasite detalią informaciją apie kalorijas, maistinę vertę ir sudedamąsias dalis mūsų tinklapyje. Tiesiog paspauskite “pasirinkite jūsų granini” ir pasirinkite gėrimą apie kurį norite sužinoti.

Kaip ilgai granini produktai išlieka švieži?

open

Ant kiekvieno granini produkto etiketės yra pažymėta galiojimo data. Atidarius, produktas turi būti laikomas šaldytuve ir suvartojamas per tris - keturias dienas.

Ar granini gėrimuose yra dirbtinių dažiklių ir/ar konservantų?

open

Tai priklauso nuo metų laiko ir kiekvieno asmeninio pasirinkimo. Pavyzdžiui granini Frucht Prickler yra skaniausias gerai atšaldytas, vasaros metu. Kiti granini gėrimai, tokie kaip granini Samtig & Fein, atvirkščiai, prieš geriant kurį laiką gali būti palikti ne šaldytuve, nes tuomet geriau atsiskleidžia vaisių aromatas.

Kokios temperatūros granini gėrimai yra skaniausi?

open

Tai priklauso nuo metų laiko ir kiekvieno asmeninio pasirinkimo. Pavyzdžiui granini Frucht Prickler yra skaniausias gerai atšaldytas, vasaros metu. Kiti granini gėrimai, tokie kaip granini Samtig & Fein, atvirkščiai, prieš geriant kurį laiką gali būti palikti ne šaldytuve, nes tuomet geriau atsiskleidžia vaisių aromatas.

Kaip jūs surandate tobulą receptą kiekvienam naujam granini skoniui?

open

Kiekvienas naujas skonis yra parengto vystymo proceso rezultatas. Bet kuriam naujam gėrimui mes ištiriame iki 70 naujų receptų, kad rastume, kurios vaisių rūšys ir kurie, iš apie 150 natūralių ingredientų, dera geriausiai. Tada belieka spręsti vartotojui. Išsamiuose tyrimuose mes nustatome skonį, kuris labiausiai patinka vartotojams.